Google dropper ’Sikker-låsen’ på alle HTTPS-hjemmesider.

Til gengæld vises alle http-sider som usikre!

Hvis du ikke allerede har installeret SSL-certifikat på din webside – så skræmmer du selv dine kunder væk. Google fortæller, at der snart sker ændringer i dén måde som Chrome-browseren viser HTTPS og HTTP-sider.

Til september 2018 vil Google fjerne “Sikker”-etiketten. Men allerede i juli måned 2018 (i Chrome-opdatering 68) vil Chrome markere alle HTTP-sider som “Ikke sikker”.

Således vil ændringen se ud i dine kunders browser:

I oktober 2018 kommer der endnu en opdatering (Version 70) til Google Chrome. Når dette sker, vil Google begynde at skrive ”Ikke sikker” med røde bogstaver, så snart en bruger eller en kunde begynder at indtaste data på din side. Dette vil være et meget tydeligt tegn til alle potentielle kunder om, at de ikke skal indtaste personlige oplysninger som navn, mail eller kreditkort-oplysninger på din side. Et meget alvorligt problem for dig med en webshop. Google har i lang tid ønsket, at du som webside-ejer installerer SSL. Men årsagen til, at denne tydelige advarsel først kommer nu – skyldes at for mange sider har været uden SSL til at det har givet mening. Nu er majoriteten af sider med beskyttelse dog skiftet – og det betyder altså at Google nu sætter det sidste ind for at få de sidste med. Her ser du en GIF der viser, hvad der præcist vil ske på din side uden SSL – efter Chrome 70-opdateringen.

Er du i tvivl om, om du har SSL på din webside – eller har du brug for hjælp til at installere SSL-certifikat, så tag fat i en SEOhaj her. Eller ring på +4589885005