Facebook Ads vs. Google Ads

Hvis du er havnet her og læser denne tekst, så er der en rigtig god chance for at du overvejer online annoncer hos enten Facebook eller Google. Jeg vil gøre dig lidt klogere på, hvilken platform der er den rigtige for dig og dit brand.

I denne artikel gennemgår jeg nogle af de forskellige fordele og ulemper der er ved henholdsvis Facebook Ads og Google Ads. Jeg fortæller lidt om de unikke ting som Google Ads kan og hvad der fungerer godt på Facebook.

Mit navn er Kenneth Jonassen og jeg er specialist i Digital Marketing hos SEOhaj.

Du har formentlig hørt om både Facebook-annoncering og Google Ads, men måske er du ligesom så mange andre i tvivl om, hvad forskellen på de to platforme egentlig er.

Kenneth Jonassen

Specialist i Google Ads og Facebook Ads, SEOhaj

Forskellen på Google Ads og Facebook Ads

I Google Ads har du mulighed for at køre aktive søgeannoncer, displayannoncer, videoannoncer eller billed-annoncer i Google Shopping. På Facebook kan du bruge Facebook Ads som platform, der giver dig muligheden for at køre ‘sociale kampagner’. 

På både Facebook og Google kører du det der hedder ‘Betalte Klik-annoncer’, som på engelsk kaldes for ‘Pay-Per-Click-Ads’ eller forkortet til ‘PPC’. Selvom begge platforme har navnet til fælles, så foregår det på forskellige kanaler og meget ofte også på meget forskellige steder i køberens rejse.

Ofte bliver Facebook Ads og Google Ads holdt op mod hinanden – som et enten skal du have Facebook-annoncer eller også skal du have Google annoncer. Måske er det også dét spørgsmål du sidder med lige nu. Men sandheden er, at de komplimenterer hinanden rigtigt godt og tilbyder noget meget forskelligt.

Ønsker du kun at bruge den ene platform til dine annoncer, er der et par ting du bør overveje.

Hvad er målet med din kampagne?

Hvad er det annoncerne skal hjælpe dig med – og hvad er det du vil opnå? Ønsker du at få vist dit brand til så mange som muligt, ønsker du nye kunder, øget salg eller noget helt andet?

Det har du brug for at finde ud af, inden du kommer igang. Det er helt afgørende!

Google Ads er en supergod platform til efterspørgsler. Det vil sige, at der i forvejen er søgninger efter dig eller dit produkt. Her bruger du Google Ads til at nå ud til brugere der har en høj købsintention.

Hvis jeg for eksempel søger efter “billig nike t-shirt”, signalerer dette , at jeg er interesseret i at købe en ny t-shirt fra Nike.

Facebook-annoncer er enormt gode til, at nå ud til forbrugere, der ligger helt i toppen af købstragten.

Det vil sige, at Facebook Ads er gode til at vise dit produkt frem for at finde nye kunder eller eksisterende kunder.

Ønsker vi at brande vores virksomhed som en butik der sælger billige t-shirts fra Nike, så er Facebook Ads et rigtigt godt valg.

Du kan med fordel kan bruge både Facebook- og Google Ads på samme tid, for at målrette dine annoncer mod brugere på flere stadier af købsrejsen.

Facebook Ads kan skabe awareness om dit produkt og Google Ads kan ‘besvare spørgsmål’ eller efterspørgsler.

Hvad passer bedst til dit produkt og din virksomhed? Det er et meget vigtigt spørgsmål, at besvare inden du går i gang.

Eksempel på Facebook Ads

Hvor stort skal dit annonce-budget være?

Når du begynder at annoncere for din virksomhed – skal du have helt styr på et begreb som forkortes til ROAS. Det står for ‘Return On Ad Spend’ og er grundlæggende din fortjeneste ved et salg, holdt oppe imod udgifterne for at anskaffe salget.

Ved alle kampagner – uanset om det foregår i Facebook Ads, Google Ads eller et andet sted – så bør målet altid være, at maksimere din fortjeneste holdt op mod dine annonceudgifter.

Hvis du ønsker at bruge annoncering på Google Ads, så bliver du nødt til at kigge lidt nærmere på hvilken type konkurrence dine søgeord er i og hvad prisen er for dine søgeord. Hvis dine søgeord har høj pris pr. klik (CPC) og du samtidigt har et lille budget, så kan det være at du skal finde et alternativ til Google Ads og dermed annoncere et andet sted.

Lad os tage et eksempel:
Du har et dagligt budget på 100 kr., og du vil gerne vises på søgninger som “billige T shirts” i dit lokalområde. Prisen for dette søgeord er 10 kr., pr. klik. Det betyder altså, at du maksimalt vil få 10 klik om dagen over på din webshop. Det er klart i den lave ende og en stor begrænsning.

Med det samme budget på 100 kr. om dagen, kan du nå ud til flere brugere på Facebook med eksempelvis en video-annonce. I Facebook Ads kan du lave nogle eksperimenter for at lære lidt mere om dine målgrupper og på dén baggrund udtænke nogle flere strategier som kan bruges flere andre steder.

Hvilket stadie er dine købere på?

Facebook er en social medieplatform og det er de absolut færreste, der klikker ind på Facebook for at købe noget. Vi er altså ikke aktivt søgende efter et produkt, når vi klikker ind på Facebook. Men vi vil gerne inspireres og vi ser nok allesammen på de annoncer der rammer os. Nogle af dem er interessante og måske klikker vi på dem – og det er derfor, at Facebook kan være et rigtigt godt sted, at vise varer til brugerne og lade dem opdage dit brand.

Modsat, så bliver der lavet flere end 5 milliarder søgninger på Google – hver eneste dag. Det er vanvittigt mange søgninger og disse søgninger bliver lavet i forskellige stadier i brugernes købsrejse. Dog skal det bemærkes, at nogle søgninger indikerer, at de er meget tætte på en konvertering. 

Tidligere nævnte jeg, at jeg kunne vise annoncer – hvis en bruger søger efter “Billig Nike T Shirt”. Men hvad nu hvis søgningen hedder “Køb Billig Nike T Shirt”. Så er det et signal om, at brugeren er på et meget sent sted i købsrejsen og tæt på at lave en konvertering. Hvis vi bruger denne viden, kan vi specifikt gå efter brugere, som vi ved er tætte på bunden af købs​​tragten.

Hvad fortæller dine historiske data dig?

Hvis det er muligt, er det en rigtig god idé at kigge på dine historiske data på din annoncekonto. Her kan ligge uvurderlig viden fra tidligere kampagner og vi kan gratis få at vide hvad der har virket og hvad der ikke har virket. 

Har du ikke noget data liggende fra tidligere kampagner, så brug tid på at finde ud af hvad dine konkurrenter gør. Hvilke annoncer kører de og hvor går de hen for at finde nye kunder? Find ud af hvordan deres annoncer ser ud, hvad de skriver, hvilke billeder de bruger og hvordan deres landingpage ser ud.

Disse informationer kan være meget vigtige og kan give gratis indsigt i hvilke områder der kan være gode for dig.

Facebook Ads eller Google Ads Historisk Data

Fordele ved Facebook-annoncer

Facebook er ubestridt den bedste og største sociale platform i verden. Ingen anden social platform er i berøring med brugerne flere gange dagligt – end Facebook. Hver måned er flere end 2,7 milliarder brugere aktive, ifølge denne 2021 Statista-rapport.

Udover, at Facebook har en helt masse brugere der kan blive dine kunder – så tilbyder Facebook Ads enormt detaljeret målretningsmuligheder, der giver dig mulighed for at nå brugerne ud fra deres livsbegivenheder, adfærd, demografi og interesser.

Inden du starter med din første kampagne på Facebook, kan du oprette en “lookalike-målgruppe”, som er baseret på din kundes brugerdata. Facebook Ads kan vise dine annoncer til målgrupper af personer, der matcher din beskrivelse bedst.

Denne fordel har Facebook lidt alene i forhold til Google Ads. Google Ads er enormt dygtige til at finde frem til dine bedste kunder ved hjælp af deres automation og automatiske indstilligner. Men det er data hverken du eller jeg har adgang til. Derimod tilbyder Facebook at du selv – detaljeret – vælger hvem din bruger er og hvem der skal se dine annoncer.

Google Ads-fordele

Der var engang, at det nuværende Google Ads hed Google Adwords. Flere bruger stadig det gamle navn, men det skal du ikke lade dig forvirre af. Det er det samme.

For et par år siden, kom Google med en intern undersøgelse, hvor de fortalte, at for hver krone en virksomhed bruger på Google annoncer, tjener virksomheden 8 kroner i salg. Dette er naturligvis et gennemsnit over alle brancher, alle webshops og alle virksomheder i hele verden, der har brugt penge på Google Ads.

Men lad os kigge lidt nærmere på, hvorfor Google Ads er god for mange brands.

Dengang det hed Adwords, var opsætningen, mulighederne og annoncerne i Google væsentligt mere simple end de er i dag. Dengang var det udelukkende simple tekstbaserede annoncer der blev vist på Google. Men det er er andre tider og der er kommet mange flere muligheder og funktioner, som kan benyttes af alle annoncører. Men det betyder også, at du bliver nødt til at udnytte alle muligheder for at forbedre din klikrate – fordi det gør dine konkurrenter. I særlig grad, hvis deres kampagner styres af et bureau, som helt sikkert vil optimere anmeldelser, detaljerede kontaktoplysninger, eventuelt shopping og mobiloptimering.

I 2020 viste en analyse, at Google-søgeannoncer var den annonceform der havde den højeste CTR på 1,55 %. Sammenligningen blev lavet med Googles Display-annoncer og Facebook-annoncer. Grunden til den høje CTR er, at Google prioriterer de annoncer der er mest relevante for brugerne. Den høje relevans gør, at uanset hvad annoncørerne vil betale, så vægter Google relevansen højest.

Hvis du vil byde ind på en søgning og et bestemt søgeord – så er det ikke givet at den virksomhed der er villig til at byde højest, vinder budrunden og bliver vist først. Google favoriserer det bud der kommer fra den annonce med størst relevans for brugerens søge-intention.

Hos Google Ads har du også en god mulighed for Remarketing eller Retargeting. Med dette værktøj kan du genforbinde med brugere, der har klikket på din annonce eller interageret med dit brand på et tidligere tidspunkt.

Hvis vi laver et eksempel, hvor en bruger har besøgt dit websted og måske tilføjet en vare i indkøbskurven, men ikke gennemført købet. Så kan du ramme brugeren igen, når de søger på Google, ser en YouTube-video eller befinder sig på en webside, der arbejder sammen med Google og viser deres annoncer. Disse websider er en del af Googles Displaynetværk.

Så overordnet set, kan man ikke sige, at enten Facebook Ads eller Google Ads er bedst. Det kommer helt an på hvad du gerne vil og hvad dit mål og budget er. Så snart du har disse elementer på plads, vil du opdage, at Facebook og Google hver især tilbyder unikke funktioner, som kan være brugbare for din virksomhed.

Succesfulde virksomheder vi  har hjulpet med online annoncering

Pause Studio logo
Illuhair logo
LoSoCoFashion logo
Stinne Holm logo
DiveMaui logo
Smurfit Kappa Systemkassen logo
Sultan Tæpperens logo
Bramming Electronic logo